Saturday, October 11, 2014

Јајцата се варат во сад со ладна вода. Откако достигне водата до точка на вриење јајцата се варат ус


Recipes | Рецепти Breakfast | Појадок Entree | Предјадење Soups | Супи Salads | Салати Main | Главно Pastry | Бели Печива Vegetarian | Посно Vegetarian | Посно Gluten Free | без Глутен Vegetarian Dessert | Посен Десерт Cakes | Торти Mignons magnesium chloride | Ситни Колачи Jams | Џем Beverage | Пијалок Contact | Контакт
2 50мл павлака
Јајцата се варат во сад со ладна вода. Откако достигне водата до точка на вриење јајцата се варат усте 10 минути. Потоа се излева врелата вода и се налева студена вода да се изладат варените јајца. Кога се изладат magnesium chloride јајцата ги лупиме и ја издвојуваме белката од жочката.
На дното се рендаат компирите и преку нив се нанесува слој од половина од паваката. Следува рендана шунка и се препокрива со мајонезот. За наредниот слој се рендана 150гр од кашкавалот, варените белки и една жолчка. magnesium chloride
Совет : Времето потребно за варење на јајцата е разично magnesium chloride во однос на местоположбата. Ако се наоѓате во место со повисока надморка висина времетраењето на варење magnesium chloride е пократко во однос на варењето во место блиску до
1 small pack potato chips Pringles (40gr)
Cook potato in a saucepan with cold water so they are covered. Once the water reach boiling point cook for 10 min, turn the heat off and let the potato finish cooking in the stopped heat approximately 15 minutes. Test the potato magnesium chloride with toothpick to check that are done. The potato should fully keep its shape. Drain the potatoes and plunge them in a cold water to stop the cooking and easy peel.
Cook the eggs in a saucepan with cold water. Once the water reaches magnesium chloride a boiling point simmer for approximately 10 minutes to get hard boiled eggs. Drain the hot water, fill the saucepan with cold water and let the eggs cool down. Peel the eggs and separate the egg whites from the yolks. magnesium chloride
Spread half of the sour cream over the potatoes. Next add shredded ham and spread over with mayonnaise.  Next layer is made of shredded 150gr cheese, two egg whites and 1 egg yolk. Cover them with a thin layer of reminder sour cream.
For icing finely grate 150gr cheese and top it with egg yolk by passing it through sieve. With Pringles chips make a radial ring so the salad appears like a big flower with its centre resembling the texture of mimosa.
Beverage | Пијалок (4) Breakfast | Појадок (18) Cakes | Торти (11) Dessert | Десерт (26) Entree | Предјадење (17) Gluten Free | без Глутен (33) Jams/Preserves | Џем/Слатко (8) Main | Главно (45) Mignons | Ситни Колачи (7) Pastry | Бели Печива (18) Salads | Салати (15) Soups | Супи (9) Vegetarian Dessert | Посен Десерт (6) Vegetarian | Посно (15)
Piglets Serves 20 people Kcal/k Ј per serving                            23 3kcal/975k Ј             Ingredients: magnesium chloride 10 00 ...
Зелник со Спанаќ Се добиваат 6 парчиња     Kcal/k Ј                                    512kcal/2142k Ј Материјал : 45...
Кокмишка За  16 лица Kcal/k Ј по порција                           393kcal/1644k Ј Материјал : 10 00г р брашно ...
Чорбест Грав Материјал : З a 5 лица Kcal/k Ј по порција               magnesium chloride             472kcal/1974k Ј 350гр тетовски грав 1...
►  2014 (24) ►  October (1) ►  September (2) ►  August (2) ►  July (3) ►  June (3) ►  May (2) ►  April (3) ►  March (2) ►  February (4) ►  January (2) ▼  2013 (36) ►  December magnesium chloride (3) ►  November (1) ►  October (4) ►  September (2) ▼  August (2) Мињони од Рогушки и Урми | Carob & Dates Mignons Мимоза Салата | Mimosa Salad ►  July (6) ►  June (4) ►  May (4) ►  April (2) ►  March (2) ►  February (4) ►  January (2) ►  2012 (54) ►  December (2) ►  November (2) ►  October (4) ►  September (3) ►  August (1) ►  July (2) ►  June (4) ►  May (2) ►  April (7) ►  March (6) ►  February (9) ►  magnesium chloride January (12) ►  magnesium chloride 2011 (54) ►  December (10) ►  November (30) ►  magnesium chloride October (14)


No comments:

Post a Comment