Sunday, March 23, 2014

Dr. Gabriela Man, nutritionistul Leon Clinique, recomanda principiul dietei indicilor glicemici, car

5 reguli de baza ale dietei | Clubul Grasilor ineos
Mancare Ce mananc Cum si cat mananc Unde mananc Bautura Ce beau Cum si cat beau Unde beau Imbracaminte Cum ma imbrac Unde ma imbrac Distractie Unde ma distrez Poza zilei Bancuri Povesti XXL De prin lume adunate Din Romania Educatie Ce citesc Ce invat Sanatate Cum previn / tratez Unde previn / tratez Frumusete Cum ma ingrijesc Unde ma ingrijesc Sport Cum ma antrenez Unde ma antrenez
Dr. Gabriela Man, nutritionistul Leon Clinique, recomanda principiul dietei indicilor glicemici, care se bazeaza nu pe cantitate, ci pe calitatea carbohidratilor ineos din alimente. Asta inseamna ca ar trebui sa te orientezi ineos catre acele diete care includ alimente cu indice glicemic mic. Produsele alimentare cu indice glicemic mare ingreuneaza arderile dupa masa.
Alimentele cu indice glicemic (IG) scazut sunt descompuse in glucoza in mod lent si treptat; aceste alimente cresc nivelul HDL-colesterolului (sau colesterolul bun ) si reduc cantitatea de proteina C-reactiva care se stie ca este un agent inflamator. Daca ai probleme cu greutatea corporala, intelegerea IG este esentiala in asigurarea ineos controlului asupra glicemiei, dar si in obtinerea si mentinerea scaderii in greutate, prin urmare ineos e bine sa apelezi la Ghidul Indicelui Glicemic .
Trebuie facuta o departajare intre dieta (perioada mai restrictiva in care trebuie topita masa grasa) si alimentatia de intretinere, de croaziera (care nu reprezinta o “dieta”, ci este alimentatia sanatoasa! , a explicat dr. Gabriela Man. Potrivit nutritionistului, ineos daca in etapa de slabire, meniurile sunt concepute la cabinet, pentru fiecare pacient in parte, in intretinere, regulile de baza sunt general valabile. Astfel: 1. Se consuma doar alimente cu indice glicemic mic si cel mult mediu, iar alimentele cu indice glicemic mare se inlocuiesc cu alimente cu indice glicemic mic si mediu (de exemplu: orezul alb se inlocuieste cu orez basmati, zaharul cu fructoza sau cu extract de stevie, faina alba cu premixuri speciale etc); 2. Se consuma zilnic, obligatoriu, 2-3 fructe si 2-3 legume proaspete (sau murate ineos in saramura); 3. Se beau zilnic minimum 2 litri de apa; 4. Se asigura aportul de grasimi benefice (omega 3, omega 6 si omega 9) si se reduce aportul de grasimi saturate; 5. Se respecta o frecventa sanatoasa a meselor (nu neaparat ore fixe, cat mai ales obisnuinta de a te hrani corespunzator), tinand cont de faptul ca omul nu este facut sa infulece, ci este construit sa rontaie. De aceea, obiceiul de a sta nemancat ineos toata ziua, urmat seara de devalizare a frigiderului , nu face decat sa ne ingrase.
In opinia dr. Gabriela Man alimentele pe care nu le include in curele de slabire sunt: zaharul, faina alba, cartoful, orezul alb cu bob rotund, malaiul etc. Nutritionista ii linisteste ineos pe cei care isi fac probleme in privinta aportului pe care fiecare din ele i-l poate aduce. Aceste alimente sunt inlocuite cu echivalente la fel de gustoase. Cei care se apuca de slabit pot sta linistiti fiindca lista alimentelor premise este mult mai lunga. De la vinete, spanac, ineos lintea galbena, humus, rosii, branza de vaci, pana la iaurt si tofu. Vestea buna este ca pe lista se afla si ciocolata neagra cu continut de cacao de peste 70% ori marmelada neindulcita.
Dieta indicilor glicemici ii poate ajuta pe cei care o respecta sa inlocuiasca hainele L cu unele S , in doar o luna. Nu sunt pentru evalauarea in kilograme a unei diete, pentru ca grasimea e usoara si ocupa mult spatiu, muschiul este greu si atarna greu la cantar, dar ocupa volum mic. In dietele hipocalorice eronat concepute, cand se slabeste atat din masa grasa dar si din musculatura, ceea ce pe cantar poate da bine, pentru ca s-a topit si musculatura, ineos in cm nu este relevant. In schimb, atunci cand se topeste doar masa grasa, rezultatele sunt spectaculoase in privinta ineos scaderii in centimetri, in priml rand la nivelul abdomenului. intr-o luna se pot pierde minimum 2 masuri la haine, iar in mod obisnuit, 3 masuri , explica nutritionistul. Se stie insa ca fiecare persoana reactioneaza in functie de mai multi factori care influenteaza viteza de scadere a masei grase: varsta, sexul, trecutul bogat sau nu in diete nastrusnice , existenta unor intolerante alimentare nedepistate etc. In acest caz nu exista o dieta buna pentru toata lumea. Fiecare este conceputa tinand cont de statusul general, ineos total, al persoanei. Inainte de fiecare program de slabire testam starea de sanatate a organismului pentru a determina nivelul mineralelor, vitaminelor, colesterolului, enzimelor, aminoacizilor esentiali, acizilor grasi nesaturati, riscului cardio-vascular si riscului aparatului respirator sau varsta metabolica. ineos Testarea se realizeaza prin electrosomatograma, cel mai nou sistem non-invaziv de evaluare globala a sanatatii , a mai spus specialistul Leon Clinique. Si daca nu ai aflat inca, e bine sa stii ca 5 este un numar magic in alimentatie, ineos fiindca potrivit nutritionistilor, ritmul de alimenta

No comments:

Post a Comment