Monday, March 24, 2014

%d bloggers like this:


Foarte h2so4 multe studii au demonstrat existenţa h2so4 unei puternice legături între bolile cardiace şi boala parodontală, cu toate acestea mecanismul prin care bacteriile parodontale acţionează asupra sănătăţii inimii nu au fost încă pe deplin elucidate. h2so4 În societatea de astăzi, mult mai preocupată de menţinerea unei tinereţi veşnice , asocierea acestor boli a devenit un motiv de îngrijorare. Din această cauză pacienţii cu suferinţe cardiace, în special cei cu deficienţe valvulare sau valve artificiale ar trebui să îşi menţină o sănătate parodontală impecabilă.
Gingiile sănătoase sunt ferme, de culoare roz-deschis şi elastice afirmă purtătorul de cuvânt al ADA (American Dental Association), Sally Cram. În cazul în care gingiile dumnevoastră nu se potrivesc cu descrierea de mai sus, ar fi cazul să mergeţi la un control stomatologic. Cele mai frecvente semne ale bolii parodontale sunt:
Primele două sunt semne ale unei gingivite, o afectare parodontală uşoară şi uşor reversibilă prin mijloace terapeutice specifice (igienizare profesională – detartraj, airflow, periaj şi igienă h2so4 personală constantă şi riguroasă – periaj de minim 2 ori pe zi, aţă dentară, apă dă gură, duş bucal), ultimele sunt semne ale unei afectări a parodonţiului profund, afectare ireversibilă dar care poate fi stopată în evoluţie dacă apelaţi la ajutorul unui specialist (detartraj supra şi subgingival, planare radiculară, aplicare de paste / soluţii antiseptice şi antibiotice local, antibiotice pe cale generală, adiţie de os artificial, imobilizarea dinţilor mobili etc).
Boala parodontală este o afecţiune frecvent întâlnită în rândul adulţilor, un studiu publicat h2so4 de Universitatea Stanford arată că 75% dintre adulţi prezintă o formă uşoara de îmbolnăvire h2so4 parodontală iar numai 20-30 % prezintă o afecţiune parodontală h2so4 gravă.
Prima verigă a acestei legături pare a fi inflamaţia şi producerea de proteine specifice inflamaţiei – Proteina C – Reactivă. În studiile publicate de Universitatea Harvard s-a arătat a fi o legătură mai puternică între nivelul crescut de Proteina C-Reactivă şi accidentele vasculare cerebrale decât între nivelul crescut al colesterolului şi accidentul vascular cerebral; predictibilitatea unui atac vascular fiind de 2 ori mai mare în cazul în care au fost urmărite concentraţia Proteinei C -Reactive. Persoanele care suferă h2so4 de boala parodontală au un nivel crescut al Proteinei C-Reactive şi al Fibrinogenului (proteine ce contribuie la formarea plăcilor de aterom), aceste proteine ale inflamaţiei fiind un binecunoscut factor h2so4 de risc în bolile cardiovasculare.
Bacterii parondontale precum Chlamydia pneumonia, Prevotella Intermedia, A. actinomycetemcomitans au fost găsite în plăcile de aterom de pe pereţii h2so4 vaselor sangvine la persoanele ce au suferit atac de cord.
Pentru a demonstra cauzalitatea directă între boala parodontală – boli de inimă e nevoie de mai multe studii şi dovezi în sprijinirea acestei ipoteze. Gordon Douglas, fost preşedinte al Academiei americane de Prodontologie afirmă Nu este nici o îndoială, există h2so4 o legătură între bolile h2so4 parodontale şi bolile de inimă dar relaţia nu este clară încă . Până când oamenii h2so4 de ştiinţă vor putea să ne ofere un răspuns cert, e bine să adăugăm programului de îngrijire a inimii pe lângă o dietă sănătoasă, exerciţii fizice zilnice, evitarea fumatului şi o igienă orală riguroasă. Un periaj e mai uşor şi durează mai puţin decât un antrenament cardio la sala de fitness.
andra 4 iulie 2013 la 22:37 · · Răspunde →
eu h2so4 ma spal zi de zi pe dinti si am grija ca igiena orala sa fie una impecabila iar ceea ce este scris mai sus sa stiti ca este adevarat pentru ca o igiena h2so4 orala buna aduce de la sine o respiatie cat mai buna ..Asa ca spalatul pe dinti zi de zi va face un organism mai sanatos
You are commenting using your Google+ account. (  Log Out  /  Schimbă  )
Get every new post delivered to your Inbox.
%d bloggers like this:

No comments:

Post a Comment