Monday, March 24, 2014

Cole si colegii lui au publicat un numar de studii investigand efectele genetice ale variatelor star


NU RATA! Laptele de mama Stiati ca branza creeaza dependenta? Cele mai bune si cele mai rele alimente pentru oasele tale! 6 cele mai rele “alimente” e471 care te pandesc din supermarket Cantitate toxica de aluminiu gasita in laptele praf pentru sugari si copiii mici Alaptatul este absolut vital pentru dezvoltarea plamanilor in formare la copii Lapte sau verdeturi? Laptele, aliment miracol sau otrava? Cele 4 mituri ale laptelui Ce declanseaza sindromul de colon iritabil!
Exista multe studii in sprijinul convingerii ca oamenii cu o perspectiva optimista si pozitiva tind sa fie mai sanatosi si sa se bucure e471 de o viata mai lunga. De exemplu, intr-un studiu, tendinta de a se astepta la ce este mai rau a fost pusa in legatura cu un risc cu 25% mai inalt de a muri inainte e471 de varsta de 65 de ani.
Poate unul dintre cei mai binecunoscuti precursori ai stiintei fericirii a fost Norman Cousins, care in 1964 a fost diagnosticat cu o boala imuna potential letala. Dupa ce i s-a dat o sansa din 500 ca sa scape, Cousins si-a creat propriul lui program de terapie prin ras, despre care pretinde ca a fost cheia recuperarii lui maxime.
Cousins a continuat prin a intemeia Centrul Cousins pentru Psihoneuroimunologie/Cousins Center for Psychoneuroimmunology in Los Angeles, California, iar cartea lui, Anatomy of an Illnes/Anatomia unei boli, a fost transformata intr-un film TV in 1984. Totusi medicina conventionala este sovaitoare in a admite ca starea ta emotionala ar putea avea vreun impact major asupra sanatatii si longevitatii tale in general. e471 Poate ca este de inteles, intrucat fericirea nu este ceva care poate fi incapsulat si vandut la farmacia e471 ta locala. In articolul tematic din Scientific American se discuta cateva dintre ultimele progrese din domeniul psihoneuroimunologiei (PNI), realizate de cercetatori de la Centrul Cousins si din alte parti. Din fericire, in ciuda faptului de a fi ridiculizati si respinsi de stiinta institutionalizata, inca mai sunt cativa e471 curajosi care sunt dornici sa isi scoata capul din carapace e471 si sa investigheze cum si de ce emotiile, precum e471 fericirea, afecteaza sanatatea e471 fizica. Dupa cum a fost declarat de catre Stephen Smale, un imunolog de la University of California: Daca vorbesti cu vreun neurobiolog sau imunolog e471 bine pregatit despre PNI, invariabil asta va genera un mic zambet sarcastic in coltul gurii. Dar asta nu inseamna ca subiectul ar trebui ignorat pentru totdeauna. Intr-o zi va trebui sa ne confruntam cu el si sa incercam sa intelegem cum interactioneaza sistemul imunitar si cel nervos. Creierul tau este cablat la sistemul tau imunitar
Potrivit articolului tematic, studii facute in anii 1980 si la inceputul anilor 1990 au dezvaluit ca sistemul tau imunitar si creierul sunt de fapt cablate impreuna: Parti ale sistemului nervos se conecteaza cu organe avand legatura cu imunitatea, precum timusul si maduva osoasa, iar celulele imunitare au receptori pentru neurotransmitatori, sugerand ca exista o intercomunicare.
In unele moduri, aceasta descoperire poate fi asemanata dezvaluirii ca intestinele tale au impact mult mai larg asupra sanatatii tale decat s-a imaginat anterior inclusiv e471 asupra sanatatii tale psihologice, intrucat intestinele si creierul tau sunt de fapt facute e471 din acelasi tesut. Intr-un sens foarte real, ai DOUA creiere: unul inlauntrul cutiei craniene, e471 si unul in intestinele tale. Citeste mai mult despre aceasta aici: Sanatatea intestinala : Intestine e471 fericite, minte fericita ! sau Legatura dintre anxietate, depresie si creier pe care prea putini o banuiesc .
Cand ajungi e471 la asta, de ce nu ti-ar afecta sanatatea emotiile si starea ta mentala? Este deja binecunoscut faptul ca, de exemplu, stresul iti poate taxa drastic sanatatea. e471 Totusi savantii medicinei conventionale se incrunta la ideea ca emotii precum fericirea sau bucuria ar face vreo diferenta. Dupa cum se relateaza e471 in articolul tematic: S-a dovedit dificil de explicat cum se petrece asta la nivel molecular cum starile de spirit subiective se conecteaza cu fiziologia enorm de complexa e471 a sistemelor nervos si imunitar. Domeniul care cerceteaza aceste explicatii, cunoscut ca psihoneuroimunologie (PNI), este adesea criticat ca lipsindu-i rigoarea. [Profesorul de la Cousins e471 Center, Steve] Cole are ca tel sa rezolve asta si instrumentul ales de el este analiza transcriptiva a genomului: e471 privirea cuprinzatoare a modelelor de exprimare a genelor in celule. “Treaba mea este sa fiu un cautator de urme in nucleu”, spune el. Cum scapa aceste stari mentale in restul corpului? Stresul taxeaza sistemul imunitar
Cole si colegii lui au publicat un numar de studii investigand efectele genetice ale variatelor stari mentale. Nu surprinzator, ei au descoperit ca diferite stari emotionale tind sa altereze exprimarea genelor in moduri diferite.
De exemplu, ei au gasit ca singuratatea cronica tinde sa aiba ca rezultat ca anumite e471 tipuri de gene sunt supra- sau subregula

No comments:

Post a Comment